Life
comments 3

3 ergernissen tijdens de solden

3 ergernissen aan de solden | LABRUNETTE.BE

Het is weer zover, de solden zijn in het land. Voor de ene een feest, voor de ander niets dan ergernissen – of op z’n minst een paar. Dat ik één van die laatste ben, heeft de titel van dit artikel vast al verklapt. Natuurlijk is het fijn als je 50% korting krijgt op je favoriete items, al helemaal wanneer die korting op zomeritems geldt en de zomer – in praktijk toch – nog moet beginnen. Toch zijn er ook enkele nadelen aan verbonden, drie nadelen waardoor ik eigenlijk liever wegblijf van de solden. PS: Ik heb het hier dan wel over het offline shoppen, online shoppen is een heel ander (positiever) verhaal. 

1. MOET IK HIER NU SERIEUS IETS TUSSEN VINDEN?

Een winkel binnenlopen is standaard even stilstaan, de chaos in me opnemen en dan maar ergens naartoe wandelen. Alles hangt door elkaar of ligt op een hoop. Ik kan toch niet de enige zijn die moeite heeft om hier iets tussen te vinden? Ik heb orde nodig, ik heb zelden goesting om elke kledingstuk op de rek kort te bekijken om daarna naar de volgende te gaan, en de volgende, en de volgende.. You get my point. Ik zie het mensen vaak doen, maar neen.. dat laat ik toch aan me voorbij gaan. En als ik dan al iets vind, dan treed punt twee in werking.

2. OH, DIT IS MOOI. OH WACHT… MIJN MAAT ZIT ER NIET MEER TUSSEN

Eén van de standaardzinnetjes wanneer ik op zoek ga naar koopjes. De kleinste maten verdwijnen altijd als eerste en laat ik nu net één van die maten hebben. De beste remedie is natuurlijk om de eerste dagen van de solden te gaan winkel – logisch -, maar ik hou de solden niet bepaald bij op een kalender, dus vergeet ik het vaak (of altijd). Waar ik wél iets terugvindt in mijn maat? Ja, dat raad je zeker al..

3. HÉ KIJK, DE NIEUWE COLLECTIE!

Ja lap, die nieuwe collectie. Alles ziet in die sectie zo ordelijk uit, net iets rustiger dan in de rest van de winkel, alles ligt mooi gesorteerd en je ziet niets liggen dat je al eens gespot hebt. Heaven! Garantie dat ik hier iets vind in mijn maat. Hoe vaak is het me al niet overkomen dat ik ga soldenshoppen en uiteindelijk met iets uit de nieuwe collectie thuiskom? Best wel vaak.. #oeps. Maar bon, op deze manier kom ik tenminste goedgezind terug van het winkelen. Cheers to that!

Mijn conclusie? Soldenshoppen doe je beter op het internet. Alles staat netjes geordend (want ja, internet), de kans dat jou maten er nog zijn ligt iets hoger dan in de winkel en je drang om iets te kopen van de nieuwe collectie ligt veel lager. Wat vind jij eigenlijk van de solden? Yay, bwah – zoals mij – of nay?

Liefs,
Lauren

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *