Life
comments 9

Barú-licious!

Barù | www.coloursofmyjoy.com

Barú

Zoals elke vrouw ben ik dol op een goede dosis chocolade. Zwart, melk of wit, maakt niet uit. Ik eet ze allemaal enorm graag. Een tijdje geleden kwam ik het Belgische chocolademerk Barú tegen. Het bedrijf werd in 2007 opgericht door vier personen. Barú betekent ‘nieuw’ of ‘origineel’ in het Indonesisch en Maleisisch en ik moet toegeven dat dit een zeer goede naam is. Eentje die je makkelijk onthoud en dat is altijd een must! Nu, deze naam sloot perfect aan bij het concept dat het bedrijf voor ogen had. Het assortiment van Barú is door de jaren heen enorm geëvolueerd tot hetgeen ze vandaag aanbieden.
Naast chocolade kan je marshmallows ook verbinden aan dit bedrijf, want deze vind je haast in alle producten terug. Naast de geweldige combinatie tussen marshmallows en chocolade bieden ze ook poederdrankjes aan. Dit varieert van chocolade tot chai latte.

Je kan je dus wel inbeelden hoe blij ik was, toen ik hoorde dat ik wat producten van Barú mocht uitproberen. Ze stuurden me een pakketje op met heel wat lekkers en ik schreef hier een review over. Geniet even met me mee!

12

OUR MOST FLUFFY MARSHMALLOWS EVER

DARK CHOCOLATE & MILK CHOCOLATE

In deze doosjes zaten 4 kleine pakketjes. Elk pakketje bevat een marshmallow omhuld in zwarte en melk chocolade. Dit pakketje is dus zeer traditioneel. Lotus verkoopt ook een variant hierop, maar je merkt duidelijk een verschil. Deze marshmallows zijn zeer stevig en zijn enorm smaakvol. Dat samen met de chocolade maakt dit echt een super lekkere traktatie. Heerlijk bij een kopje koffie!

FLEUR DE SEL CARAMEL

Hier was ik heel benieuwd naar. Ik ben dol op karamel, maar had het nog nooit geproefd in combinatie met zout. Het heeft me niet teleurgesteld. Ik vond het alleen jammer dat er zo weinig karamel inzat. Ik dacht eerst dat het de dark chocolate was, maar wanneer je in het midden komt – daar zit namelijk een bobbeltje – vind je de karamel. Mocht er meer van dit inzitten, dan was dit sowieso mijn favoriete stukje.

Barù | www.coloursofmyjoy.com

DREAMY CHOCOLATE HIPPOS

DARK CHOCOLATES – FOREST BERRY CARAMEL

Het eerste wat me opviel, waren de vormpjes van deze chocolade. Nijlpaardjes, net zoals op de verpakking. Super schattig. Deze chocolaatjes zijn enorm zoet. Dus als je daar fan van bent, moet je ze zeker eens proberen. Ik vind de combinatie met de zwarte chocolade er perfect bij passen. Ze kennen hun combinaties wel bij Barú!

Barù | www.coloursofmyjoy.com

DREAMY CHOCOLATE HIPPOS

MILK CHOCOLATES – ALMOND & PECAN PRALINÉ

In dit chocolaatje zitten amandelen en pecannoten. Het proeft enorm naar praliné, wat logisch is, want dat zit er ook in. Toch proef je de extra hoeveelheid noten, wat ervoor zorgt dat dit alledaagse smaakje net dat tikkeltje anders is. Ik vind dit zeker een leuke afwisseling tussen de meer speciale smaakjes.

Barù | www.coloursofmyjoy.com

FLUFFY MARSHMALLOW CHOCOLATE BAR

MILK CHOCOLATE & CHAI LATTE

Dit was mijn minst favoriete chocolaatje van de reeks. Dit heeft te maken met de chai latte die erin zit. Deze vind je boven op de marshmallow. Als je dat lekker vindt, is dit perfect voor jou. Ik heb nog nooit iets gedronken of gegeten waar chai inzit en dit doet me vermoeden dat ik geen fan ben. Nu, als jij dat lekker vindt, moet je het zeker eens proberen. De rest van het huishouden vond dit namelijk wel een heel lekkere reep. Smaken verschillen, zoveel is duidelijk!

Barù | www.coloursofmyjoy.com

FLUFFY MARSHMALLOW CHOCOLATE POWDER

CHOCOLATE POWDER & MARSHMALLOWS

Als laatste testte ik deze chocomelk met marshmallows. Toen ik het potje opendeed, viel me meteen op dat je de suiker zo zag liggen. Oei, daar zal wel veel van inzitten, dacht ik. Fout gedacht dus . Ik vergeleek 100g van deze pot met 100g van Nesquick en wat bleek, in die laatste zit 8g meer suiker. Dat mag wel tellen. Op de verpakking staat dat je 20cl melk moet gebruiken en 4 theelepels van deze pot. Ik gebruikte uiteindelijk maar 3, wat voor mij genoeg was. De smaak was dik in orde en ik had mijn mok dan ook zo op. Ik raad je wel aan om niet te lang te wachten met het eten van de marshmallows, want anders smelten ze weg voor je het doorhebt. Je mag ze ook weer niet te vlug opeten, want anders zijn ze nog te hard. Ja, ik maakte beide mee, oeps. Als je een liefhebber bent van chocolademelk, dan moet je dit zeker eens proberen, want wanneer drink je thuis chocomelk met lekkere marshmallows? Niet, denk ik.

Barù | www.coloursofmyjoy.com

Conclusie? Ik wil meer! Ik ben zeker van plan om nog wat smaken uit te testen van Barú, want hun chocolaatjes zijn zo lekker!  Natuurlijk zijn ze iets duurder dan wat je normaal koopt, maar deze smaken vind je dan ook niet overal. Ik denk dat dit trouwens een enorm leuk cadeautje kan zijn voor iemand.

Kopen?

De vraag die iedereen bezig houdt, waar koop je deze producten? Dat kan via 2 manieren. Via de webshop kan je alle producten heel gemakkelijk aankopen. Vanaf 75 euro is de verzending trouwens gratis. Je aankopen worden stevig verpakt, dus daar moet je je helemaal geen zorgen over maken. Een tweede manier is in de winkel. Je gaat ze natuurlijk niet in de supermarkt in je buurt terugvinden, maar in bepaalde zaken. Ik som er enkele voor jullie op, maar er zijn natuurlijk nog meer verkooppunten. Om de exacte verkooppunten in jouw buurt te weten, moet je een mailtje sturen naar info@baru.be.

Over heel België – Essenza- en Délitraiteur-winkels.
Gent – Bar Jan Cremer en Simon Says
Leuven – Punto Caffé
Antwerpen – HNGRY, Local Store, Cafématic en Miss & Misses
Brugge – Javana
Brussel – Pulp en Coffee Company
Hasselt – Woody’s, OUI, La Bottega
Mechelen – Zoet en Beans Bar

Bezoek zeker ook hun webshop en social media!
webshop / facebook / twitter / instagram

Deze producten werden mij toegestuurd voor mijn blog.

9 Comments

 1. Oooh Barú! Ik ben fan van hun productjes! Die nijlpaardjes zijn te cute en die chocolademelk met marshmallow is superlekker!

 2. Lucky You!! Ziet er enorm lekker uit en knappe foto’s.
  Heb het merk al enkele keren zien staan, maar zelf nooit de stap gemaakt om het uit te proberen. Staat dus alvast op mijn volgende to-do ;-)!
  Liefs, Carmen.

 3. Sara Pas says

  Ik heb hun marshmallows met melkchocolade al uitgeprobeerd en oh boy, ze zijn écht heel lekker! De ultieme trigger voor een choco-holic als mij, onweerstaanbaar 😉

 4. Pingback: Instagallery #3 - La brunette

 5. Pingback: Instagallery #2 - La brunette

 6. Pingback: Instagram recap #18 | LA BRUNETTE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *