Social Media
comments 3

Clocky: alarm clock on wheels

Clocky | www.coloursofmyjoy.com

Heb jij naar het VIJF programma Perfect? gekeken? Ik hoop dat het antwoord volmondig ‘ja’ is, want het was echt TOP! Ja, was, want vandaag is helaas de laatste aflevering. Best wel zonde, want Karen Damen maakte mijn woensdagavond altijd goed. Zij toonde op televisie, aan heel de Vlaanderen eigenlijk, hoe we ons stiekem allemaal voelen, maar niet echt naar buiten durven brengen. Toen ze even doodleuk vermelde dat ze soms tot 16u in bed lag, kwam dat zelfs bij mij -de eeuwige langslaper- als een shock aan. Straffe madam, die Karen Damen. Maar ik ga het niet over het programma hebben, wel over iets heel leuks en handigs dat tijdens Perfect? aan bod kwam. Meet Clocky!

Clocky | www.coloursofmyjoy.com

RUN, CLOCKY, RUN!

Ik heb het ooit eens geprobeerd, mijn gsm op mijn bureau leggen, zodat ik ‘s morgens toch maar mijn bed uit moet. Ik dacht dat ik het perfecte plan had bedacht. Wel, liep dat even mis. Na mij letterlijk uit bed te hebben gesleurd, lag ik -voor ik het zelf wist- alweer terug in mijn warme nestje. Ik hou van mijn bed moet je weten, heel veel. Het is er zo lekker warm en knus, een holletje om nooit meer uit te komen, wat helaas wel moet gebeuren. Waarom zou Clocky dan wel behulpzaam zijn? Simpel. Clocky is een klokje dat, wanneer je wekker afgaat, er doodleuk vandoor gaat. Neem dat ‘ervandoor gaan’ maar zeer letterlijk, want hij rolt je nachtkastje op en rolt willekeurig ergens naartoe. Soms blijft hij op dezelfde plaatst staan, maar kom je dichterbij? Dan gaat hij er weer vandoor. Hierdoor wordt je echt verplicht om je bed uit te stappen en zelfs de gang al op te gaan of wie weet welke andere kamers. Je hebt dan toch al zo’n afstand afgelegd, dat je evengoed niet meer je bed inkruipt. Of dit me zou helpen? Geen idee. Het concept lijkt me alvast zeer slim, wat logisch is, want het is door een zeer slimme dame bedacht!

Clocky | www.coloursofmyjoy.com

GAURI NANDA

Gauri Nanda had net zoals zovele onder ons moeite om op tijd op te staan. Tijdens een opdracht voor haar les in industriële vormgeving ontwierp ze uiteindelijk Clocky. Later studeerde ze af aan MIT -Massachusetts Institute of Technology-, één van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. Ze won zelfs een prijs met haar ontwerp, namelijk de Ig nobelprijs. Neen, niet de echte nobelprijs, maar een parodie erop. Het doel van deze Ig nobelprijs is om mensen eerst aan het lachen te maken, maar daarna toch eens na te denken over het concept. Een heel leuke gedachte als je het mij vraagt. Uiteindelijk besloot Gauri Nanda om Clocky te commercialiseren door haar eigen bedrijf Nanda Home op te richten. En weet je wat? Clocky heeft er twee broertjes bijgekregen, namelijk Tocky en Ticky. Tocky toont het uur in cijfers, terwijl Ticky dit met wijzertjes doet. Ze hebben ook nog enkele leuke toevoegingen om je te doen opstaan zoals een mp3 en wekberichtjes. Ticky is voorlopig nog niet beschikbaar in de webshop.

Clocky | www.coloursofmyjoy.com

Clocky kost zo’n 40 dollar via de officiële site en is beschikbaar in rood, zwart, chrome, beige, blauw en roze. Als je even zoekt waar je ‘m kan kopen in België en Nederland kom je zelfs prijzen van 15 euro tegen. (De verzendingskosten van Amerika naar hier zijn namelijk niet altijd zo goedkoop.) Tocky kost 50 dollar.

Zouden jullie clocky wel eens willen gebruiken?

Pictures © last Brady Dale – others Nanda Home

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *