Beauty, Beauty inspiration & news
Leave a comment

Quick guide: 3 step facial care

Facial Care - Summer Edition ⎪www.labrunette.be

I’m not even going to pretend I know a lot of beauty products. I mostly learn a lot from other blogs and youtube vids. 😀 During my teenager years, I didn’t spend a lot of attention to my skin. Now – thankfully – I know better. Over the years I’ve found some products and a routine that fit me. My routine obviously differs from during summer & winter. I switch some products, add something new or drop a product completely. Since I love to see other people’s routines – and learn from it – I decided to show you guys my facial care routine. So here it is! 😉

Ik ga niet eens doen alsof ik veel weet over schoonheidsproducten. Het meeste leer ik van andere blogs en – veel – YouTube-video’s. 😀 Tijdens mijn tienerjaren ging er niet zoveel aandacht naar mijn huid, maar dat is vandaag gelukkig anders. Over de jaren heb ik verschillende producten gevonden de me echt liggen. Natuurlijk verschilt mijn routine elk seizoen: ik verander enkele producten, gebruik iets nieuws of laat een product compleet vallen. Aangezien ik graag weet welke producten andere mensen gebruiken, wilde ik graag hetzelfde doen. 😉

STEP 1: CLEAN THAT FACE

I always start my day cleaning my face. You’d be surprised how much dirt comes off your face after a night of sleep. I like to keep things simple, so I always go for the micellar water by Garnier. Simply put some water on a cotton pad and wipe it all over your face and neck – definitely don’t forget you neck! 😉

Mijn dagen start ik steevast met een het micellair water van Garnier. Ik hou het graag simpel en steeds weer ben ik verbaast met de hoeveelheid vuil erop mijn wattenschijfje ligt. Vergeet zeker je nek niet wanneer je je gezicht zuiver maakt – of zelfs maar gewoon insmeert met eender wel product. 😉

Facial Care - Summer Edition ⎪www.labrunette.be

TIP: GIVE YOUR SKIN SOMETHING EXTRA

Facial Care - Summer Edition ⎪www.labrunette.be

Sometimes it seems your skin could use something extra. Whenever I feel like that, I grab my Mineral 89 by Vichy. Just apply it all over your clean face – including your eyes and lips. Basically this products gives your skin an extra boost, but it also products your skin from pollution, stress and fatigue. I can’t really judge that last part, but for me the hydration boost is what’s most important. My skin can really use it. As I still haven’t found a good eye gel yet, this product really helps me out! So if you want that bit of extra hydration for your skin, get this product.

Soms heeft je huid iets extra’s nodig. Wanneer ik dit merk, gebruik ik de Mineral 89 van Vichy. Breng het aan op een zuiver gezicht – inclusief je ogen en lippen. Naast die extra boost, beschermt het je huid ook van vervuiling, stress en vermoeidheid. Over dat laatste valt natuurlijk moeilijk te oordelen, maar voor mij is de extra hydratatieboost dan ook het belangrijkste punt, iets dat mijn huid daadwerkelijk kan gebruiken. Aangezien ik ook nog steeds geen goede ooggel heb gevonden, helpt dit product me echt uit de nood. Dus als je wat extra hydratatie nodig hebt, ga voor dit product.

Facial Care - Summer Edition ⎪www.labrunette.be

STEP 2: GET YOUR FACE HYDRATED

Those who follow me know I swear by my Superdefense Moisturizer by Clinique. However, this daycream is a bit too heavy when the weather hits +20°C. So I switched to another product of Clinique – which you might have spotted in my previous blogpost – the popular Moisture Surge Extended Thirst Relief. I’ve used this product before and it’s super super light on the skin. I feel like my skin looks more radiant after applying the product, which is a big plus! 😀

Degene die me volgen weten dat ik zweer bij mijn Superdefense Moisturizer van Clinique. Helaas is deze dagcrème iets te zwaar wanneer de temperatuur boven de 20 graden gaat. Daardoor ben ik tijdelijk overgestapt naar een ander product – die je in een vorige blogpost al kon spotten – de oh, zo populaire Moisture Surge Extended Thirst Relief. Ik heb dit product al eerder gebruikt en hou ervan hoe licht dit aanvoelt op de huid. Je gezicht ziet er na het aanbrengen ook veel frisser uit, wat een zeer groot pluspunt is! 😀

Facial Care - Summer Edition ⎪www.labrunette.be

Facial Care - Summer Edition ⎪www.labrunette.be

STEP 3: NEVER FORGET, SPF

Facial Care - Summer Edition ⎪www.labrunette.be

I can’t say this enough. Always use sunscreen when leaving the house. And I’m not talking about those summer days, I’m talking about every single day of the year, the whole 365 of them. Currently I’m using the Sun Protection Face 30 by Louis Widmer – always go for a 30 or 50 SPF – and it’s so easy to use. It’s doesn’t make your skin oily or sticky and basically it can even be applied above your makeup since the texture is so smooth.

Ik kan het niet vaak genoeg herhalen. Gebruik altijd zonnecrème wanneer je je huis verlaat. En dan heb ik het niet over de zomerse dagen, ik heb het over elke dag gedurende het jaar, alle 365. Zonnebescherming is en blijft de beste manier om veroudering tegen te gaan en beschermt je gezicht tegen schadelijke stralen. Geen reden om het niet te gebruiken dus. Momenteel gebruik ik de Sun Protection Face 30 van Louis Widmer – ga altijd voor een SPF van 30 of 50. Het smeert gemakkelijk uit en het maakt je gezicht niet glanzend en plakkerig. Je kan het zelfs boven je makeup aanbrengen vanwege de gladde structuur.

Facial Care - Summer Edition ⎪www.labrunette.be

Facial Care - Summer Edition ⎪www.labrunette.be

So what products do you use in your facial care routine?

Welke producten gebruik jij in jouw gezichtsroutine?

The Mineral 89 by Vichy was sent to me for my blog,
but it was my choice to write about this product.

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *