Style, Style inspiration & news
comments 10

Meet WOLK

WOLK | www.coloursofmyjoy.com

Ik spendeer heel wat tijd op mijn favoriete medium Instagram en zo kom ik van tijd tot tijd heel wat leuke, nieuwe merken tegen. Zo leerde ik een tijdje terug het piepjonge juwelenmerk WOLK kennen. Ik was meteen geboeid door hun creaties door middel van een 3D printer. Hun juwelen zijn zeer minimalistisch en toch ook wel opvallend, I like it!

ezr
MEET THE SISTERS

Achter het merk WOLK vond ik twee creatieve zussen: Jana (18) en Karen (21) Van der Biest. En hoe leuk is dit weetje: ze zijn beide geboren op dezelfde dag! Hoe groot is de kans? Beide studeren natuurlijk nog volop en hebben, naast WOLK, nog elk hun eigen hobby’s. Zo studeert Karen geografie in Gent is daarnaast nog fotografe en een fervent reiziger. Jana zal dit jaar afstuderen aan de middelbare school en zal daarna waarschijnlijk haar creativiteit kwijt kunnen in de opleiding interieurarchitectuur. Als ze niet bezig is met het beluisteren van muziek, dan is ze bezig als model, dit zowel met of zonder een WOLKje aan. Zoals je ziet zijn het zeer bezige bijtjes.

WOLK | www.coloursofmyjoy.comJana en Karen

zer
THE IDEA

Het idee om juwelen via een 3D-printen te creëren, kwam er doordat hun vader, die technisch tekenaar is, sinds een jaar een 3D-printen ter beschikking heeft. Karen besloot om met behulp van deze printer een leuke ketting voor zichzelf te maken. Dat ene idee was de start voor dit jonge merk. Maar zoals elk merk, moet je natuurlijk een leuke naam hebben. Ze wilden graag een Nederlandse naam en Karen kwam opeens met de naam WOLK. Ze vonden deze naam perfect bij hun juwelen passen en om eerlijk te zijn, vind ik het ook een zeer herkenbare naam. Wat uiteindelijk ook belangrijk is tegenwoordig.

WOLK | www.coloursofmyjoy.com

efd
THINK IT, PRINT IT

Het eerste ontwerp van Karen, dat tevens hun favoriete ontwerp is, lag aan de basis voor het ontwikkelen van vier andere BASIC-juwelen. Wanneer ze aan de ontwerptafel zitten, beginnen ze samen te tekenen en vullen ze elkaar aan tot ze beiden tevreden zijn met het eindresultaat. Hun liefde voor abstracte vormen en tekeningen kan je dan ook zeer goed terugvinden in hun ontwerpen. Op onderstaande afbeelding zie je alle BASIC-juwelen, elk stuk is abstract, geometrisch en minimalistisch. De grijze vakjes betekenen dat deze opgevuld zijn. De juwelen zijn beschikbaar in wit, zilverkleurig, koper en hout. Deze laatste twee bevatten 30% koper of hout en 70% kunststof, zodat het printbaar is. Wist je trouwens dat kunststof gemaakt is uit maïs en suikerriet en dus volledig biologisch afbreekbaar is?

WOLK | www.coloursofmyjoy.com

Wit en zilverkleurig: 20,95 euro
Hout: 24,95 euro
Koper: 29,95 euro

zqdse
WHAT WILL THE FUTURE BRING?

Op dit moment kan je de juwelen enkel bestellen door een mailtje te sturen of door een berichtje achter te laten op hun facebookpagina. Als alles vlotjes blijft lopen, zouden ze het zeker zien zitten om hun juwelen te verkopen in een pop-up of klein winkeltje. Ik vind dat alvast een zeer leuk idee, want offline shoppen is soms net dat tikkeltje plezanter. Over een webshop hebben ze momenteel nog niet veel nagedacht, maar dat is misschien een optie die er later zal bijkomen.
Voorlopig kan je enkel de vijf BASIC-juwelen bestellen, maar ze zijn druk bezig aan een nieuwe collectie voor deze zomer. Ze verklapten me alvast dat er deze keer enkele zomerse kleurtjes bij zullen zitten. Ik ben alvast razend benieuwd!

WOLK | www.coloursofmyjoy.com

[columns_row width=”half”]
[column]WOLK | www.coloursofmyjoy.com[/column]
[column]WOLK | www.coloursofmyjoy.com[/column]
[/columns_row]

Ik ben alvast helemaal overtuigd en ben dan ook van plan om een leuk exemplaar te bestellen, want ik ben helemaal fan van minimalisme. Of dit van deze of de nieuwe collectie zal zijn, weet ik zelf nog niet. Wat ik wel weet, is dat het een moeilijke keuze zal worden. Ben je ondertussen ook geïnteresseerd in een WOLK-juweel? Vergeet hen dan zeker niet te volgen op sociale media.

WOLK
facebook / instagram

Pictures by WOLK

10 Comments

  1. Girlbehindthecloset says

    Wauw, heel leuk om te ontdekken! En heel erg leuk geschreven! Ik heb WOLK al meteen mijn like gegeven 😉

  2. Sara Pas says

    Heel leuk dat je een blogpost wijdt aan dit merk! Had er nog nooit van gehoord, maar mijn interesse is nu zeker gewekt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *