Paris, Places
comments 4

When in Paris

Citytrip Parijs | www.coloursofmyjoy.com

Afgelopen zomer zijn mijn beste vriendin en ik één dag naar Parijs geweest. Ik gaf haar deze trip cadeau voor haar verjaardag. Je wordt maar één keer 21, toch? Om 6u vertrokken we in Station Luik-Guillemins. Veel hebben we niet opgepikt van deze rit, want we lagen de hele tijd te dutten. Rond 9u kwamen we eindelijk aan in la belle Paris!

In de voormiddag hadden we leuke en vooral typische bezienswaardigheden gepland. Eerst gingen we naar de Arc de triomphe en dit is de enige bezienswaardigheid waar we naar boven zijn geweest. De toch naar boven was echt zwaar. Ik heb zo al zero conditie. Uiteindelijk was deze hel het wel waard, want het zicht vanop de Arc is geweldig. Helaas was het druilerig weer, maar dat kon ons niet deren. Daarna gingen we naar de Eiffeltoren. Onderweg aten we lekkere homemade abrikozenflappen op een bankje met het beste zicht op het bekendste teken van Parijs. De laatste bezienswaardigheid was de Notre-Dame. Hier wilden we oorspronkelijk ook naar boven, maar 2u aanschuiven? Nee, danku. Niet als we er maar één dag zijn. Niet ver van de Notre-Dame hebben we genoten van een lekkere uiensoep, al moet ik zeggen dat ik betere heb gegeten. Het einde van de lunch luidde ook het einde van het droge weer in. Gelukkig waren we daar op voorzien!

De namiddag stond vooral in het teken van shoppen. Zo gingen we de winkelstraat af, haalden we een lekkere koffie bij Starbucks en kwamen we uiteindelijk uit bij Galeries Lafayette. Ah, Lafayette, heaven! Chanel, Fendi, Louis Vuitton… Zo kunnen we nog uren doorgaan. En dan hebben we het nog niet gehad over de meest prachtige koepel in een shopping center. We genoten van alle luxueuze producten, aten iets, kochten macarons en vertrokken uiteindelijk terug naar het station voor onze rit huiswaarts.

Ik kan je zeggen dat ik stikkapot was aan het einde van deze dag, maar het was zeker en vast de moeite!

Paris Panorama | www.coloursofmyjoy.com

Places to be!

Arc de Triomphe
Wil je genieten van een 360° view van Parijs en vind je het gebrek aan een lift geen probleem? Dan moet je zeker de Arc de triomphe bezocht hebben. Tip voor de studenten onder ons: tot 26 jaar is de toegang voor Europese inwoners naar de top gratis!

De Eiffeltoren
Moet ik hier eigenlijk ook maar iets over vertellen? Als je de Eiffeltoren niet hebt bezocht, ben je niet echt in Parijs geweest, toch?

Notre-Dame
Iedereen kent het verhaal van De klokkenluider van de Notre Dame wel. Als grote Disney-fan kijk ik er steeds naar uit om zulke gebouwen in het echt te zien. Daarnaast is het gebouw magnifiek en gewoonweg prachtig.

Galleries Lafayette
Het shopwalhalla! Helaas zal je portemonnee daar niet akkoord meegaan. Gelukkig biedt dit shoppingcenter iets voor iedereen. Daarnaast kan je ook gewoon genieten van de luxe die je overal terugvindt en het prachtig centrum. Kijk zeker ook eens naar boven. Een toppertje!

Rue de Rivoli vs Av. des Champs-Élysées
De budgetvriendelijke shoppingstraat van Parijs heet Rue de Rivoli. Hier vind je onder andere Zara, Mango, Forever 21 en laten we Starbucks niet vergeten om bij te tanken. Ben je op zoek naar de duurdere merken zoals Chanel, Louis Vuitton, Gucci? Dan moet je op de Avenue des Champs-Élysées zijn.

Picturetime!

Paris | www.coloursofmyjoy.com

Paris 2

Paris | www.coloursofmyjoy.com

Paris | www.coloursofmyjoy.comHomemade abrikozenflappen

Paris 5

Paris | www.coloursofmyjoy.com

Paris | www.coloursofmyjoy.comEén van de zovele metroticketjes die we die dag gebruikten.

Paris | www.coloursofmyjoy.com

Paris | www.coloursofmyjoy.com

Paris | www.coloursofmyjoy.com

Paris | www.coloursofmyjoy.com

Paris | www.coloursofmyjoy.com

Paris | www.coloursofmyjoy.com

Paris | www.coloursofmyjoy.com

Paris | www.coloursofmyjoy.com

Paris | www.coloursofmyjoy.com

 Images and editing by me

4 Comments

  1. Oh amai ik ben echt aan ‘t wegdromen bij je foto’s. Parijs wordt nooit saai, ik ga er graag nog eens naartoe binnenkort! X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *