Beauty
comments 4

Waarom ik steeds naar deze twee producten teruggrijp

© La brunette | Waarom ik steeds teruggrijp naar deze twee producten

Er is niets zo belangrijk dan je gezicht te verzorgen. In mijn tienerjaren was dit iets waar ik geen aandacht aan besteedde. Tegenwoordig kan je er niet meer om heen: je moet smeren, smeren en nog eens smeren. Laten we nu echter niet overdrijven, 16-jarigen moeten zich nog niet bezig houden met allerhande crèmes, al kan een SPF gebruiken niet slecht zijn. Vandaag de dag ben ik me echter sterk bewust over hoe belangrijk het is om genoeg te smeren. Ik verlaat het huis dus ook niet zonder mijn dosis crème en natùùrlijk kan een goede mascara niet ontbreken. Geef toe, meer heb je eigenlijk niet nodig. Doorheen de jaren probeerden ik verschillende soorten dagcrèmes & mascara’s, maar toch grijp ik elke keer weer terug naar deze twee producten.

© La brunette | Waarom ik steeds teruggrijp naar deze twee producten

© La brunette | Waarom ik steeds teruggrijp naar deze twee producten

1. Superdefense SPF 20 – daily defense moisturizer

Vroeger had ik regelmatig last van droge plekjes op mijn gezicht of een trekkend voorhoofd. De crèmes die ik toen gebruikte, deden duidelijk hun werk niet. Mijn mama was altijd zeer enthousiast over Clinique, dus dacht ik: laat ik anders daar eens een dagcrème van proberen. Het heeft een aantal maanden geduurd eer ik van mijn klachten verlost was, maar mijn gezicht zag er wel gezonder uit. En dat élke morgen opnieuw. Waar ik vroeger wel eens ‘vergat’ te smeren, doe ik dat nu elke dag. No way dat ik het huis verlaat zonder mijn portie dagcrème met SPF. De crème is zeer luchtig, makkelijk uit te smeren en trek snel in. Het enige nadeel is dat mijn gezicht zeer fel glimt, maar niets dat een minuscuul laagje poeder niet kan oplossen. Uiteindelijk hangt het ook af van je huidtype. Maar er is echter nog een reden waarom ik steeds teruggrijp naar Clinique. Zoals iedereen ondertussen wel weet, is Clinique 100% parfumvrij. Een klein detail voor een ander, maar een groot uitroepteken voor mezelf. Mijn gezicht is namelijk allergisch aan parfum, zelfs een kleine hoeveelheid geparfumeerde crème kan een reactie veroorzaken. Natuurlijk zijn er nog andere parfumevrije producten, maar die zullen nooit zo goed ruiken als deze superdefense. Ik maak echt geen grapje wanneer ik het heb over de zon in een potje, want de geur van zonnecrème is sterk aanwezig. Ik moet toegeven, in de winter geeft die zomerse geur toch een extra boost om de ochtend te beginnen.

50 ml voor 44,90 euro (shop ‘m hier online)

© La brunette | Waarom ik steeds teruggrijp naar deze twee producten

© La brunette | Waarom ik steeds teruggrijp naar deze twee producten

2. High impact mascara

Mascara. Ik heb al verschillende soorten en verschillende merken geprobeerd. Toch is er maar eentje die me nooit teleur stelt en dat is de high impact mascara. Het heeft een fijn borsteltje dat niet vreemd aanvoelt en de mascara gelijk over je wimpers verdeelt. Ik start altijd met een zigzagbeweging terwijl ik gelijkertijd omhoog werk. Daarna ga knipper ik meerdere  keren met mijn ogen tijdens het aanbrengen tot ik tevreden ben met het resultaat. Wil ik een donkere basis? Dan plaats ik het borsteltje dichter bij aan mijn ooglid. Dit voelt misschien wat vochtig aan, maar irriteert totaal niet – en ik kan het weten met zijn lenzen. Ik ben zo dol op dit product om je voor iets kleins en voor iets groots kan gaan zonder dat het er overdreven uitziet, iets wat ik wel met andere merken had. Ik gebruik geen waterproof, want laten we eerlijk zijn. Tenzij je gaat zwemmen of iets dergelijks heb je dat écht niet nodig. Je krijgt het ‘s avonds alleen maar moeilijker af, wat niet gezond is voor je wimpers. De beste manier om deze mascara te verwijderen is met een product op basis van olie. Gewoon micellair water werkt ook, maar met olie gaat het net dat tikkeltje beter af.

22,90 euro (shop ‘m hier online)

© La brunette | Waarom ik steeds teruggrijp naar deze twee producten

Wat vinden jullie van de producten van Clinique?

xx Lauren

4 Comments

 1. Jessica says

  Ik had ooit de redness solutions crème van Clinique. Top product, maar veel te duur. Momenteel gebruik ik de ultra facial cream can Kiehls of de Toleriane ultra van La Roche Posay.

  • Lauren Kaisz says

   Ja, Clinique is niet bepaald het goedkoopste merk. Nu, in je huid mag je wel eens investeren denk ik altijd, zeker als het product lange tijd meegaat 😉

 2. Clinique is echt zo’n fijn merk! Zelf zweer ik al jaren bij de Moisture Surge crème en de All About Eyes oogcrème. High Impact is inderdaad ook een geweldige mascara.

  • Lauren Kaisz says

   Ik ben al een tijdje aan het nadenken om de Moisture Surge crème nog eens een kans te geven. Ik had deze al eens geprobeerd, maar vond de gelstructuur zo vreemd. Nu mijn huid in betere staat is, wil ik het nog eens een kans geven! Die oogcrème kende ik zelfs niet, maar klinkt wel enorm interessant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *